Nå nærmer det seg jul og vi må ha noe vi kan kose oss med i julaften. Julaften er tiden du tilbringer med familie og venner og pynter huset med fargerike dekorer, tiden dere legger gaver under juletreet, hører barnas latter, og ikke minst, tiden hvor hele familien blir gjenforent.

Nå kan hele familien din varme opp en kopp med kakao og sette dere ned på sofaen og nyte disse 3 jule-klassikerne.

 

Polarekspressen

S66938_packshot_GE-1452865808357

Polarekspressen handler om en ung gutt som heter Chris som er i ferd med å miste troen sin på julenissen. På selveste julekveld ligger han på senger sin og undrer på tanken av julenissen, når han plutselig hører en bjelle ut forbi huset hans. Han hopper ut av sengen sin og kikker ut av vinduet, og i hans overraskelse ser han en stor, skinnende tog ute i gaten.

Impulsivt løper den nysgjerrige gutten ut i gaten og ser toget. Han blir invitert inn på toget av en mann som sier at de skal til Nordpolen. Chris er i tvil og vil ikke gå opp på toget, men når toget begynner å kjøre, hopper han inn på toget i et øyeblikk

På den eventyrfyldige reisen lærer han seg meningen med vennskap og lærer seg fantasien av synet.

 

Hjemme alene

Home_Alone_Slider

Det er endelig juletid for familien McCallister, og de gjør seg klar for ferieturen sin til Paris, Frankrike. Den unge gutten Kevin kommer seg inn i en krangel med store broren sin Buzz som gjør at Kevin blir sendt opp til rommet sitt som er disponert på tredje etasje.

Neste morgen forsover familien seg, som gjør at de må løpe for å rekke flyet. I farten glemmer de alt om Kevin og glemmer å vekke han. De kommer seg til flyplassen uten Kevin. Kevin våkner opp og er forvirret. Å være hjemme alene var utrolig gøy for Kevin, han fikk ete så mye som han ville, han kunne hoppe på sengen til foreldrene sine, og han kunne være våken så lenge han ville.

Når Kevin følte at alt var perfekt, får han spor om 2 tyver som har tenkt til å bryte seg inni huset hans på julaften. Kevin reagerer kjapt på dette og fyller hele huset sitt med feller for å beskytte huset sitt.

 

En julefortelling

Christmas-Carol_header-1_3

Miser Ebenezer Scrooge er en gammel mann som har mistet all julestemningen og er bare fokusert på arbeid. En morgen i julaften blir Miser Ebenezer Scrooge vekket av 3 forskjellige ånder som avslører hans elendige eksistens, hvilket muligheter han har kastet bort, og hans nåværende grusomheter.

Åndene viser han syner 3 syner om hvordan det er å vokse og hvor respektløs han har vært. Nå må han bestemme hva fremtiden hans vil holde. Død eller innløsning.

Kilder:

http://www.imdb.com/title/tt1067106/

http://www.imdb.com/title/tt0099785/

https://www.filmweb.no/film/article908173.ece